Skladište nije samo mesto gde se Ginisovo pivo kuvalo poslednjih 250 godina, već nudi pogled iza kulisa na proces pravljenja i točenja ovog svetski poznatog piva

Prema Vrld Travel Avards, najbolja turistička atrakcija u Evropi za 2023. je Guinness Storehouse u Dablinu.

Kada pomislite na najbolju turističku atrakciju u Evropi, verovatno mislite na Koloseum u Rimu ili Ajfelov toranj u Parizu. Svi su neverovatno poznati, ali, na iznenađenje mnogih, jedna znamenitost ih je pretekla u trci za vodeću evropsku turističku atrakciju.

Prema Vrld Travel Avards, gala ceremoniji koja slavi najbolje u putovanjima, turizmu i gostoprimstvu svake godine od 1993. godine, Guinness Storehouse pivnica u Dablinu, glavnom gradu Irske, vodeća je evropska turistička atrakcija.

Među nominovanim su bili Bakingemska palata u Londonu, Sagrada Familija u Barseloni i Akropolj u Atini.

Guinness Storehouse je prvi put osvojio nagradu 2015. godine i rangiran je kao najbolja turistička atrakcija u Irskoj u celini. Nalazi se u samom srcu Dablina, grada poznatog po svojoj bogatoj istoriji i kulturi.

Skladište nije samo mesto gde se Ginisovo pivo kuvalo poslednjih 250 godina, već nudi pogled iza kulisa na proces pravljenja i točenja ovog svetski poznatog piva.

Ovo mesto priča priču o najpoznatijem irskom izvozu piva, Ginisu, od njegovih skromnih početaka 1759. do danas. Skladište nije samo dom Ginisa, već i proslava irske kulture, kreativnosti i preduzetništva.

Priča je ispričana kroz različite interaktivne izložbene prostore uključujući sastojke, transport, saradnju, oglašavanje i sponzorstvo. Prostire se na sedam spratova i okružuje stakleni atrijum u obliku pince Ginisova.

Tu je i bioskop posvećen prikazivanju starih Ginisovih reklama i nedavno renovirani Graviti Bar koji ima sjajan pogled na irsku prestonicu.

Autor: redportal.rs