Vojnici su otkrili tela ubijenih među spaljenim kućama

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinjavanje.ba, "Tvrdnja da je Hamas odrubio glave 40 beba je neprovjerena", vest o masovnom ubistvu i obezglavljenim bebama u regionu Kfar Aza je neproverena, te kao takva nije mogla da stoji u naslovu vesti, tako da su naslov i podnaslov vesti izmenjeni u skladu sa tim.

Kfar Aza je bila jedno od najteže pogođenih područja kada su teroristi Hamasa napali Izrael u subotu ujutro.

Tela izraelskih beba, uključujući neke sa odsečenim glavama, pronašli su vojnici ID u južnom izraelskom kibucu, navodi se u izveštajima, koje međutim nije potvrdio nijedan zvaničan izvor, uključujući i izraelsku vojsku.

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinjavanje.ba, "Tvrdnja da je Hamas odrubio glave 40 beba je neprovjerena", vest o masovnom ubistvu i obezglavljenim bebama u regionu Kfar Aza je neproverena, tako da je u skladu sa ovim izmenjen prethodni pasus.

Vojnici su otkrili tela među spaljenim kućama, razbacanim nameštajem i zapaljenim automobilima nakon što su teroristi Hamasa napali kibuc Kfar Aza blizu granice sa Gazom.

U video snimku na Iks/Tviteru, novinarka i24 je rekla:

Razgovarajući sa nekim od vojnika ovde, oni kažu ono čemu su bili svedoci dok su šetali ovim zajednicama da su tela beba sa odsečenim glavama i porodice ubijene u njihovi kreveti. Trenutno možemo videti neke od ovih vojnika kako se teše.

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinjavanje.ba, "Tvrdnja da je Hamas odrubio glave 40 beba je neprovjerena", vest o masovnom ubistvu i obezglavljenim bebama u regionu Kfar Aza je neproverena, tako da je citat novinarke i24 lažan.

Kfar Aza je bila jedno od najteže pogođenih područja kada su teroristi Hamasa napali Izrael u subotu ujutro.

Izraelske trupe su sada išle od kuće do kuće da bi izvukle civilna tela u vrećama za leševe. Ranije nisu mogli da ih preuzmu jer su se još borili protiv naoružanih ljudi i radili u miniranom području.

U izjavi od utorka, izraelski general-major Itai Veruv je rekao:

Vidite bebe, majke, očeve, u njihovim spavaćim sobama, u njihovim zaštitnim sobama i kako ih terorista ubija. To nije rat, nije bojno polje. To je masakr, to je teroristička aktivnost. To je nešto što nikada nisam video u životu. To je nešto što smo zamišljali od naših dedova, baka u pogromu u Evropi i drugim mestima. To nije nešto što se dešava u novoj istoriji.

NAPOMENA: Prema analizi Raskrinjavanje.ba, "Tvrdnja da je Hamas odrubio glave 40 beba je neprovjerena", vest o masovnom ubistvu i obezglavljenim bebama u regionu Kfar Aza je neproverena, tako da je citat general-majora Itaija Veruva lažan.

Autor: redportal.rs