Na poklon knjižica Valter brani Sarajevo 📕📖

Nakon nastupa u Kini na novogodišnjem programu u pratnji svetske pijanističke zvezde Lang Lang-a koji je pregledan neverovatnih 16 milijardi puta, Slobodan Trkulja je ponovo osvojio srca Kineza nastupom na prvom programu CCTV1 sa svojom grupom Balkanopolis! 🎶

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Ovo posebno predstavljanje Srbije emitovano je u okviru novog programa Kineske medija grupe zvanog Mei mei ju gong i bio je emitovan u najgledanijem terminu od 20 časova. Trkulja i Balkanopolis su izazvali burne reakcije publike, pogotovu mlađih generacija koje su uz njihov nastup uzbuđeno igrale, pevale i mahale. Popularnost koju naš umetnik ima u Kini, Kinezi porede sa legendarnim Valterom koga je Bata Živojinović maestralno odigrao u kultnom filmu Valter brani Sarajevo. Trkulja, koga u Kini zovu Fej Long što znači leteći zmaj, na poklon je dobio i raritet, specijalnu knjižicu iz ‘78 godine sa Valterovom pričom.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Naši momci su u Kini dočekani kao velike zvezde, čija popularnost vrtoglavo raste. Pored njih u emisiji su nastupili i svetska pijanistička zvezda Lang Lang, kineska pop zvezda Ša Bao Lijang kao i Dimaš Kudaibergen, zvezda rodom iz Kazahstana, takođe izuzetno popularan u Kini.

View this post on Instagram

A post shared by Slobodan Trkulja (@balkanopolis)

IZVOR: IG / balkanopolis

Balkanopolis je u svom delu programa izveo 2 numere: popularnu Bela ćao u čast Bate Živojinovića, u Balkanopolis modernom elektro / balkan aranžmanu, kao i popularnu Trkuljinu pesmu Voda, na oduševljenje kineske publike u studiju i kraj malih ekrana. Šou je i ovog puta imao izuzetnu gledanost, Srbija je predstavljena na divan način, a mnogobrojni ljubitelji muzike Slobodana Trkulje i Balkanopolisa u Kini imaće priliku da uživaju u njihovim koncertima, jer već od 11. oktobra imaju turneju u Kini koju posebno izdvaja činjenica da će nastup biti održan na veoma ekskluzivnoj lokaciji u Sijanu, u drevnoj palati Daming, koja se retko koristi u te svrhe. Pored Sijana, Slobodan Trkulja i Balkanopolis nastupiće i u Pekingu i mnogim drugim gradovima Kine.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Autor: redportal.rs