Radovi teku punom parom, a kako sve to izgleda pogledajte na ekskluzivnim video snimcima 😍

Olimpijski centar Jahorina je privodi kraju još jedna projekat, koji je pre par godina predstavljen javnosti. Radi se o izgradnji ski centra Igrišta kod Vlasenice, koji, kako su rekli, ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija.

Izgradnja ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice napreduje predviđenom dinamikom i ulazi u ključnu fazu, pa se može očekivati da ovaj objekat bude otvoren tokom predstojeće sezone, izjavio je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

IZVOR: YT/Gorštak / Highlander

Ljevanić, koji je jedan od idejnih tvoraca ovog projekta, rekao je da je od samog početka gradnje verovao da postoji šansa da se na Igrištima napravi najmoderniji ski–centar u regionu koji će omogućiti otvoranje novih radnih mesta.

- Predan i naporan rad dao je rezultate, a sve poteškoće smo uspešno prevazišli i sada ulazimo u ključnu fazu implementacije ovog važnog projekta. Srećan sam što se nazire svetski izgled ovog nepravedno zapostavljenog skijališta. Posebno sam zadovoljan brzinom kojom napreduju radovi - naveo je Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da je Vlada Republike Srpske, predvođena premerom Radovanom Viškovićem prepoznala značaj, usvojila projekat i obezbedila garanciju za izgradnju ovog ski-centra, ističući da veliku zahvalnost duguju i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve njihove ideje.

On je rekao da se radovi na sistemu za veštački sneg odvijaju prema planu, dodajući da će prema planiranom rešenju, ski-centar imati tri glavne osnežene staze. Ljevnaić je naveo da je polazna stanica u završnoj fazi, gdje se trenutno montira oprema unutar nje, na jezeru se rade iskopi dna i nasipa se brana.

- U toku je izgradnja šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangera, ambulante, lokala i drugih sadržaja prilagođenih letnom turizmu - precizirao je Ljevnaić.

Ljevnaić je poručio da će ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski-centra, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina. 👏

- Vlasenica i Han Pijesak dobiće nove investitore, nova radna mesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane - rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je poručio da će ovoj ski-centar biti idealan za dnevne i vikend turiste, da će biti dodlično mesto za odmor i rekreaciju, a zbog ogromnog potencijala biće okosnica razvoja za ovaj kraj kao i celu Republiku Srpsku.

Autor: redportal.rs