To je najavljeno nakon što je otkriveno da su dva napadača na zgradu vlade u Ankari došla iz Sirije

Kopnena operacija u Siriji jedna je od opcija koju bi Turska mogla razmotriti, rekao je danas zvaničnik turskog ministarstva odbrane, nakon što je otkriveno da su dva napadača na zgradu vlade u Ankari došla iz Sirije.

- Naš jedini cilj je da eliminišemo terorističke organizacije koje predstavljaju pretnju Turskoj. Kopnena operacija je jedna od opcija za otklanjanje ove pretnje, ali to nije jedina opcija koju razmatramo - rekao je turski zvaničnik, preneo je Rojters.

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan saopštio je u sredu da su infrastrukturni i energetski objekti u Iraku i Siriji za koje je rekao da su pod kontrolom zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) i Jedinica za zaštitu naroda (IPG) legitimni vojni ciljevi.

- Savetujemo trećim stranama da se drže dalje od objekata pod kontrolom PKK i IPG. Odgovor naših oružanih snaga biće veoma precizan - rekao je Fidan.

U nedelju, 1. oktobra, dvojica napadača izvršila su bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, u kojem su dva policajca lakše povređena.

Autor: redportal.rs