Ukrajinski predsednik je dodao da je pozvao papu Franju da poseti Ukrajinu i rekao da će biti srećan ako do takve posete dođe

Ukrajina će učiniti sve da dobije rat protiv Rusije, rekao je danas predsednik Vladimir Zelenski i dodao da njegova zemlja nastoji da prebrodi zimske mesece bez gubljenja inicijative na bojnom polju, prenose britanski mediji.

- Zamor postoji, ali učinićemo sve da pobedimo neprijatelja, a naša kontraofanziva se nastavlja, iako polako, činimo sve da suzbijemo neprijatelja - rekao je predsednik italijanskom SkiTg24.

Zelenski je napomenuo da Ukrajina oseća podršku SAD "u ovim veoma teškim vremenima" i uveren je da će tako biti i u budućnosti.

Ukrajinski predsednik je dodao da je pozvao papu Franju da poseti Ukrajinu i rekao da će biti srećan ako do takve posete dođe. Pri tome je izrazio zahvalnost italijanskom premijeru Đorđu Meloniju, istakavši da su odnosi Kijeva i Rima zasnovani na zajedničkim vrednostima.

Ukrajinski predsednik je u oceni ruske vojske naglasio da je Rusija slabija nego na početku rata. Prema njegovim rečima, Moskva pokušava da zamrzne konflikt, što ne bi pomoglo Ukrajini.

Autor: redportal.rs