Jelo koje ćete sigurno poželeti ponovo da spremite 😍

U prethodnoj emisiji Ne gledam ti ja to, odnosno segmentu Ne kuvam ti ja to, gledali smo Milicu Kemez koja je spremala zdraviju verziju tiramisu kolača, dok su Sanja i Savin narednog jutra pripremali jedno domaćinsko jelo! 🥩

Reč je o lovačkim šniclama, ali Sanja i Savin su originalni recept prilagodili svojim ukusima, pa su umesto u brašno, šnicle uvaljali u senf. 😯👇

Lovačke šnicle su jelo za koje je potrebno više vremena, odnosno potrebno je da se meso krčka oko 2 sata. 🤷‍♀️

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Postupak pripreme 👇:

Pre nego što počnete sa pripremom mesa u šerpicu stavite vodu u koju ćete kasnije dodati kocku za supu.

Švinjske šnicle prvo izlupajte kako bi se one stanjile i ne bi bile žilave, a potom ih premažite senfom i ostavite nekoliko minuta da odstoje. U međuvremenu, iseckajte luk na sitne kockice i rasporedite ga po tiganju sa malo ulja. 🧅

Ringlu uključite na srednju temperaturu kako luk i šnicle ne bi izgorele. Šnicle poređajte u tiganj tako da budu na luku, a ne direktno da tiganju. Meso je potrebno krčkati oko 2 sata i na svakih 15 do 20 minuta potrebno je dodavati vodu od skuvane supe tako da ona prekrije meso. 👩‍🍳👨‍🍳

Kada meso bude gotovo poslužite ga uz pire i uživajte! 😎💖

Detaljnije u videu ispod:

IZVOR: YT / RED TV

Autor: K.Đ.