U prethodnoj emisiji Ne gledam ti ja to, odnosno segmentu Ne kuvam ti ja to, gledali smo Milicu Kemez koja je spremala zdraviju verziju tiramisu kolača, dok su Sanja i Savin narednog jutra pripremali jedno domaćinsko jelo! 🥩
Reč je o lovačkim šniclama, ali Sanja i Savin su originalni recept prilagodili svojim ukusima, pa su umesto u brašno, šnicle uvaljali u senf. 😯👇
Lovačke šnicle su jelo za koje je potrebno više vremena, odnosno potrebno je da se meso krčka oko 2 sata. 🤷♀️
Postupak pripreme 👇:
Pre nego što počnete sa pripremom mesa u šerpicu stavite vodu u koju ćete kasnije dodati kocku za supu.
Švinjske šnicle prvo izlupajte kako bi se one stanjile i ne bi bile žilave, a potom ih premažite senfom i ostavite nekoliko minuta da odstoje. U međuvremenu, iseckajte luk na sitne kockice i rasporedite ga po tiganju sa malo ulja. 🧅
Ringlu uključite na srednju temperaturu kako luk i šnicle ne bi izgorele. Šnicle poređajte u tiganj tako da budu na luku, a ne direktno da tiganju. Meso je potrebno krčkati oko 2 sata i na svakih 15 do 20 minuta potrebno je dodavati vodu od skuvane supe tako da ona prekrije meso. 👩🍳👨🍳
Kada meso bude gotovo poslužite ga uz pire i uživajte! 😎💖
Detaljnije u videu ispod:
IZVOR: YT / RED TV
Autor: K.Đ.