Na lice mesta upućena je patrola policijskih službenika

Mrtva osoba je pronađena u Tuzli. Ovo je potvrdila portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kanotna Adnana Sprečić. Ona je navela:

Danas 25. septembra 2023., oko 14.10 sati, PS Centar prijavljeno je od strane A.P. (1975) iz Tuzle, da se dana 24.09.2023. godine oko 12.45 sati iz stana u kojem žive, udaljio V.M. (1977), njen nevenčani suprug. Dana 25. septembra 2023. godine, oko 15.40 sati, PS Zapad, prijavljeno je da je u koritu reke Jala u naselju Solana uočeno najverovatnije beživotno telo NN osobe, uz samu obalu.
Odmah po primanju ove prijave na lice mesta upućena je patrola policijskih službenika PS Zapad i SHMP DZ Tuzla, gde su potvrđeni navodi prijave, a lekar mrtvozornik SHMP Dom zdravlja Tuzla, na licu mesta je konstatovao smrt NN osobe, koja je kasnije identifikovana kao nestali V.M. (1977). Uviđajem na mestu događaja rukovodila je dežurna tužiteljka KTTK-a, a isti su po uputama i pod nadzorom tužiteljke izvršili istražitelji OKP PU Tuzla, te se i dalje preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka smrti V.M., a po nalogu postupajuće tužiteljice KTKT-a.

Autor: Avaz