Menjaju se sve zone

BANJALUKA: Vozači u Banjaluci će od iduće sedmice parkiranje plaćati duplo skuplje nego sada, javljaju Nezavisne.

To potvrđuje Pravilnik o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području grada Banjaluke 📃, koji je objavljen krajem prošle sedmice u Službenom glasniku RS.

Ovo je drugi akt koji gradska vlast, zbog blokade Službenog glasnika Banjaluka, objavljuje u Službenom glasniku RS i plaća za to.

📍 U pravilniku je navedeno da će cena parkiranja na parkiralištima u nultoj i prvoj tarifnoj zoni iznositi 2 marke za sat parkiranja. Trenutno sat parkiranja u ovim zonama košta 1 KM. Celodnevna karta za parkiranje iznosiće 7 KM umesto dosadašnjih 5 KM. Prema prvobitnim planovima, sat parkiranja u nultoj zoni je trebalo je iznositi te 3 KM, ali izgleda da se od te namere odustalo.

📍 Cena parkiranja u drugoj tarifnoj zoni iznosiće 1 KM za svaki započeti čas parkiranja, umesto dosadašnjih 0,50 KM, a celodnevna karta za parkiranje iznosiće 5 KM, umesto dosadašnje 3 KM.

📍 Cena mesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u Ulici Aleja Svetog Save blok D, iznosiće 100 KM, a godišnje 1.000 KM.

Autor: nezavisne.com