Jedina želja Kurtija da nas uvuče u sukob, upozorava predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će se odluke u vezi sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji donositi u narednim danima, hladne glave.

On je na konferenciji za medije govorio o poslednjim događajima i situaciji na Kosovu i Metohiji i izjavio da je ovo jedan od najtežih dana za našu zemlju i narod od 2004. i 2008. godine:

Ceo dan smo analizrali sve i kao što vidite nismo mogli večeras da dođemo sa zaključkom. O odlukama kako i na koji način ćemo tražiti ili štititi naš narod obavestićemo građane u danima koji su pred nama.

Predsednik Srbije je izložio saznanja i analizirao najnovija dešavanja:

Oko 2.46 časova grupa Srba sa Kosova i Metohije postavila je dva kamiona kao barikade na severu Kosova i Metohije, zatim dolazi kosovska policija koja pokušava da ukloni te barikade, tu dolazi do sukoba sa Srbima koji su barikade postavili i u tom sukobu ubijen je jedan policajac i ranjeno još jedno lice.

Vučić je, odgovarajući na pitanje N1 da li ima saznanja otkud Srbima uniforme i oružje, ko ih je naoružavao i davao uniforme, rekao da to nisu uniforme Vojske Srbije, niti policije, i da se mogu kupiti svuda. 

Nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo. Možete sve da nas pobijete. Možete da uradite šta god hoćete. Nikada Srbija neće priznati nezavisno Kosovo. Nakaradnu tvorevinu koju ste pravili bombardovanjem Srbije, koju ste pravili svim mogućim lažima.

Autor: tanjug.rs