Još troje dece primljeno je u bolnicu nakon izlaganja snažnom narkotiku 😯

Kilogram fentanila pronađen je ispod prostirke za spavanje u privatnom vrtiću u Njujorku, gde je jedno dete umrlo, a troje je prebačeno u bolnicu. Nikolas Dominiči (1) bio je u vrtiću samo nedelju dana i preminuo je u petak zbog sumnje da se predozirao drogom.

Još troje dece primljeno je u bolnicu nakon izlaganja snažnom narkotiku. Vlasti su optužile dve osobe za posedovanje i nameru da krijumčare drogu i ubistvo. Policija veruje da su deca uzrasta od osam meseci do dve godine udisala fentanil u dečijoj sobi. Deca koja su završila u bolnici dobila su Narkan, lek koji se koristi za lečenje predoziranja opioidima.

Policija je tokom pretresa dečje sobe pronašla kilogram fentanila ispod tepiha gde su deca spavala, rekao je u ponedeljak šef njujorškog detektiva Džozef Keni. Istražitelji su navodno pronašli tri uređaja za pakovanje droge, prenosi Bi-Bi-Si.

Vlasnik obdaništa Divino Nino u Bronksu, Grej Mendez, 36, i njen stanar Karlisto Asevedo Brito (41) optuženi su za posedovanje narkotika sa namerom da ih distribuiraju što je dovelo do smrti. „Tvrdimo da su optuženi prokrijumčarili drogu iz obdaništa gde su otrovali tri bebe i ubili jednu“, rekao je juče američki tužilac Dejmijen Vilijams.

Snimci nadzora i telefonski snimci pokazuju da je Mendezova pozvala svog muža nakon što je videla da su deca loše i tek tada je pozvala hitnu pomoć. Njen muž je došao u vrtić i izvadio nekoliko punih torbi za kupovinu iz vrtića, rekli su zvaničnici. Vlasti i dalje tragaju za njenim mužem.

- Jaslice su mesto gde deca treba da budu bezbedna, a ne okružena lekovima koji mogu da ih ubiju u trenu - dodao je Vilijams.

U policiji kažu da je droga pronađena u vrtiću mogla da ubije i do 500.000 ljudi. Fentanil, sintetički lek protiv bolova, je 50 puta jači od heroina.

Advokat Mendez navodi da njegova klijentica negira navode i da nije znala da u dečijoj sobi ima droge. „Iznajmila je sobu nekome ko se bavi fentanilom, to joj je jedini zločin. „Nema dokaza da je radila bilo šta osim da se pravilno brine o deci“, rekao je on. Vlasti su osumnjičene pritvorile bez kaucije. Ako budu osuđeni, preti im kazna doživotnog zatvora.

Autor: redportal.rs