Grupe za ljudska prava optužuju Maska da sve više podstiče antisemitizam na njegovoj platformi, što on poriče

Ilon Mask optužio je danas fondaciju Džordža Soroša da želi da uništi zapadnu civilizaciju, dok se priprema za sastanak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Kaliforniji.

Mask je tako odgovorio na objavu korisnika, koji deli snimke ljudi što dolaze na italijansko ostrvo Lampeduza iz severne Afrike, nazvajući je „invazijom na Evropu predvođenom Džordžom Sorošem”, preneo je Gardijan.

- Izgleda da Soroševa organizacija ne želi ništa manje od uništenja zapadne civilizacije - objavio je vlasnik Tvitera.

Kako se navodi, planirano je da se Mask sastane sa Netanjahuom na razgovorima za koje su obojica istakli da će se fokusirati na tehnologiju veštačke inteligencije, a ne na Ligu protiv klevete (ADL), s kojom se Mask prepire oko antisemitizma na Tviteru.

Južnoafrički biznismen zapretio je da će tužiti ADL, grupu za građanska prava sa sedištem u SAD, koja vodi kampanju protiv antisemitizma i netrpeljivosti, i naveo da ona pokušava da „uništi njegovu platformu lažno je optužujući, kao i njega samog, da su antisemitski nastrojeni”.

Grupe za ljudska prava optužuju Maska da sve više podstiče antisemitizam na njegovoj platformi, što on poriče.

Gardijan navodi da su fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša, mađarsko-američkog biznismena i filantropa, redovna meta krajnje desnice, pre svega zato što podržavaju grupe civilnog društva, uključujući i neke koje se bave bezbednošću i dobrobiti migranata, izbeglica i tražilaca azila.

Autor: redportal.rs