Španski trener govorio na konferenciji uoči utakmice.

Duelom 1. kola Lige šampiona sa Mančester Sitijem crveno-beli počinju novu sezonu u Evropi. Neki će reći da je koliko težak, toliko je i lagan meč, pošto srpskom klubu ostaje da se pokaže u što boljem svetlu i pokuša da ponovo očara fudbalsku Evropu potencijalnim iznenađenjem.

Zvezdini fudbaleri stigli su u Englesku. Deluje da je raspoloženje posle 2 poraza u domaćem prvenstvu na dobrom nivou, i navijačima ostaje nada da će se ekipa trgnuti i pokazati određenu reakciju. Raspoloženje može samo da pokvari čuvena "ostrvska kiša", koja je dočekala ekipu na aerodromu.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / crvenazvezdafk

Uoči meča sa Crvenom zvezdom novinarima se obratio trener domaće ekipe. Evocirajući uspomene na svoje iskustvo za Zvezdom, izjavio je da se slabije seća svog meča iz 1996., tokom igranja za Barselonu (1:1), ali da pamti Maradonin potez na Marakani, hvaleći pritom srpski mentalitet i sportiste:

- Sećam se da je Maradona kao mladić igrao u gostima Zvezdi i postigao gol lobujući golmana. Bolje mi je to ostalo u sećanju nego utakmica 1996. Nismo igrali dobro tada, ali je atmosfera bila lepa, kao i uvek. Sećam se poslednjih sezona, kulture u ovim zemljama. Zemlje u tom regionu su divne. Mentalitet je neverovatan kod svih sportista iz Srbije, svi su takmičari - izjavio je Gvardiola.

Komentarišući sutrašnji meč, trener prošlosezonskog osvajača pokazao je da se bavio svojim protivnikom do detalja i da ništa nije prepustio slučaju:

- Zvezda igra agresivno, ne brane čovek čoveka, ali su spremni i na takvu igru. Brzi su u tranziciji, igraju u formaciji 5-3-2 i neophodno je da pročitamo njihovu igru - ističe trener Građana.

Osvrnuo se i na filozofiju koju forsira trener Barak Bahar:

- Video sam da je prošle sezone bio u Makabiju iz Haife i da su imali tešku grupu sa Pari Sen Žermenom. Video sam malo šta je uradio sa Makabijem protiv Mbapea i Mesija. Bili smo impresionirani hrabrošću. Verujem da će i sutra izaći sa sličnim stavom - rekao je Gvardiola.

Trener Građana govorio je ranije da će verovatno nastupiti "drugi tim", kako bi startere sačuvao od potencijalnih povreda.

Autor: M. Martić