Loši rezultati odraz slabog sistema ili nečeg drugog?

Svima je već poznata priča koliko dugo Crvena zvezda nije bila u ovakvoj situaciji da posle 7 odigranih kola ima 2 poraza. Odavno se u Ljutice Bogdana nije uvukao ovakav duh sumnje iako zvaničnici kluba u sav glas govore da je sve ovo samo loš dan ili trenutak slabosti. Možda je više loših dana? 🤔

Zvezda je furiozno počela pripreme, ali i prvenstvo. Pričalo se o tome da li će završiti šampionat sa utakmicom bez 5 datih golova po meču. Ali stvari su sada potpuno drugačije, jer i drugi klubovi igraju fudbal i žele svoje mesto pod 🌞.

Od dolaska Baraka Bahara govori se o novoj eri u Crvenoj zvezdi. Činjenica je da je ta era i počela novim sistemom rada i novim sistemom igre. Ipak, svi oni koji su gledali svaki meč na pripremama ove sezone bilo je jasno da postoje velike manjkavosti i nedostaci. Pripisano je to letnjem periodu i uigravanju, ali se hajp kod navijača sve više dizao pobedama nad Zenitom, Fenerbahčeom i Nefčijem da bi sve kulminiralo pobedom nad Fiorentinom od 5:0.

Pogledajte pobedu Zvezde nad Zenitom koja objektivno gledano nije bila zaslužena:

IZVOR: YT / Crvena zvezda

Međutim, fudbalski radnici seli su i analizirali sve ono što crveno-beli pokazuju. Došlo je vreme da se te rupe iskoriste, a do sada su to učinili Voždovac i Čukarički.

U pojedinim trenucima deluje da Bahar nema drugo rešenje, da nema keca iz rukava kada na terenu ne ide, da nema igrača od poverenja koji može da mu promeni tok meča. Možda je i u tome ključ dosadašnjih neuspeha? 🤔

Deluje da se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi.

Scene sa Banovog brda ostaće dugo u sećanju navijačima Zvezda koji su nakon drugog poraza pozvali igrače do tribine i dali im podršku. U nekim drugim vremenima radilo se nešto drugo, ali sada je jasno da navijači imaju vere u ovaj tim.

Vratimo se na Čukarički i na određene trenutke. Šerif nije imao nekoliko treninga u klubu, a počeo je utakmicu. I ne radi se ovde o velikom promašaju, već o odnosu na druge igrače koji su prošli pripreme i koji se mesecima bore za svoje mesto.

Sa druge strane, najskuplje pojačanje u istoriji Zvezde Hvang ulazi u 2. poluvremenu, ali u ključnim trenucima utakmice dobija najveću odgovornost! U trenutku kada crveno-beli gube, utakmica ide u nadoknadu vremena u opasnoj zoni po gol protivnika slobodan udarac izbodi upravo Hvang. Za sve to vreme Katai je na terenu! Mirko Ivanić je na terenu!

Deluje da je pretumbavanjem novi trener Zvezde sebi napravio medveđu uslugu. Svi su bili iznenađeni odlaskom Borjana, ali deluje da sa Kataijem ne može biti taj slučaj. Možda je nakon meča protiv Čukaričkom novom treneru Zvezde jasno ko je i šta predstavlja Magiko za sve navijače kojima je crveno-bela boja u srcu. Pogledao je ponovo snimak utakmice, takav stručnjak ne bi sebi dozvolio da to ne učini. Valjda je video erupciju oduševljenja pri ulasku Kataija.

Bez obzira na kvalitete igrača, neke stvari moraju da se znaju i određeni igrači da se poštuju. Bahar je svoje kredite potrošio, a možda upravo dvojac Katai-Ivanić mogu da mu pomognu da poverenje na tribine ponovo vrati.

Autor: redportal.rs