Cilj je povezivanje domaćih proizvođača hrane sa sela sa njihovim stalnim kupcima u grad. 💪

Pokret Evropski put Basta najavio je danas da pokreće projekat Zdrava porodica čiji je cilj povezivanje domaćih proizvođača hrane sa sela sa njihovim stalnim kupcima u grad.

- Time ćemo omogućiti višestruke pozitivne ekonomske efekte jer ćemo simultano oporavljati selo, a kada hrana bez posredovanja trgovinskih lanaca dođe do potrošača u gradu cena će biti umanjena za ogromne marže koje inače trgovinski lanci imaju - rekao je potpredsednik tog pokreta Zoran Ilić.

Ocenio je da bi na taj način bila očuvana kupovnu moć građana.

- Takođe, na ovaj način čuvamo i podižemo porodicu i natalitet u selima, gradovima, praktično u celoj Srbiji što je najzdraviji i najbrži način da pokrenemo oporavak Srbije - poručio je Ilić.

Prema njegovim rečima, Srbiju je hranio, podizao i sačuvao "njegovo veličanstvo srpski seljak", piše Beta.

- Od jedne porodice na selu hranilo se mnogo porodica u gradu, a mi smo dozvolili da nam sela kopne i nestaju. Dozvolili smo da čvarci koji su bili sirotinjska hrana budu nedostižno skupi za normalnu porodicu i da nam deca jedu najniži kvalitet mesne predrađevine, kao što je parizer, umesto domaću slaninu koja je najzdravija hrana ovog tipa - rekao je Ilić koji je vlasnik Biomelema.

Autor: Beta