Veliki novi info o malim zelenima 👽

NASA samo što nije na konferenciji otkrila veliki izveštaj o NLO, brifing je zakazan za 16 č. po našem vremenu u centru agencije u Vašingtonu.

Nalazi koji će biti objavljeni dolaze od nezavisne grupe istraživača koju je unajmila NASA 2022. godine i čini je 16 naučnika, aeronautičara i eksperata za analizu podataka koje predvodi astrofizičar Dejvid Špergel.

Po rečima NASA, studija ima za cilj da analizira NLO sa naučne perspektive i da stvori plan kako će se koristiti podaci i naučni alat sa kojim bi se dalje unapredilo naše razumevanje NLO fenomena.

Oko trideset minuta pre početka konferencije NASA će objaviti ceo izveštaj onlajn i pustiti ga otvorenog na internet celokupnoj svetskoj publici.

Kako je naveo Danijel Evans, asistent zamenika administratora ua istraživanja u NASA Direktoratu za misije prošle godine, kada je i studija započeta:

U skladu sa NASA principima otvorenosti, transparentnosti i naučnog integriteta, ovaj izveštaj ćemo objaviti javno. Svi podaci koje poseduje NASA biće javno dostupni i mi tu obavezu smatramo obavezujućom i shvatamo je veoma ozbiljno. Takođe učinićemo podatke lako dostupne svima koji žele da sami vide studiju.

NLO je nekada bio isključivo domen teorija zavere i naučne fantastike, ali su sada ponovo postali aktuelni i to sa velikom dozom legitimiteta nakon što je veliki svedočenja visokih zvaničnika SAD pušteno u javnost. Jedno od svedočenja možete da vidite i ovde:

IZVOR: YouTube / IFLScience

Nacionalna bezbednost je primarni razlog zašto je vlada SAD odlučila da ozbiljno pristupi problemu NLO, najviše jer je vrlo moguće da su određena svedočanstva natala kao posledica ljudi koji su videli letove eksperimentalnih letelica od strane Rusije ili Kine.

Vanzemaljski život je takođe jedna od mogućnosti. Međutim, NASA se trudi da i dalje bude otvorenog uma i da bude spremna na sve mogućnosti - ne treba da očekujemo nikakvo dramatično obraćanje u kome će se objaviti postojanje vanzemaljskih oblika života koji posećuju našu planetu.

Najverovatnije izveštaj i konferencija će se ticati novih protokola koji će pomoći agenciji da efikasnije sakuplja podatke koji se tiču NLO u budućnosti. Kako je NASA objasnila u kratkoj izjavi koja se tiče današnje konferencije:

Izveštaj ima za cilj da obaveti NASA o mogućnostima koji sakupljanje ovih podataka u budućnosti može imati u kontekstu porekla NLO. Trenutno postoji vrlo ograničen broj visoko kvalitetnih svedočenja o NLO, koji nam onemogućavaju da formiramo čvrsto naučno mišljenje o njihovoj prirodi i poreklu.

Autor: redportal.rs