Istakao da će za 3 meseca znati da li nastavlja karijeru 🙏🏻

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić izjavio je da je saigrače bodrio porukama na Svetskom prvenstvu u Manili i dodao da se iz dana u dan oseća sve bolje. Simanić je povređen 30. avgusta tokom utakmice protiv Južnog Sudana u trećem kolu Mundobasketa, kada ga je pod košem, laktom u predelu bubrega, udario protivnički igrač Nuni Omot.

Srpski košarkaš je odmah posle utakmice podvrgnut operaciji, ali je posle komplikacija u postoperativnom toku morao na još jednu operaciju tokom koje mu je odstranjen bubreg.

Srbija je na SP osvojila srebrnu medalju, pošto je u nedelju u finalu poražena od Nemačke 83:77. Navijači su sinoć ispred Skupštine grada Beograda dočekali srebrne košarkaše, a najveći aplauz je dobio Boriša Simanić.

"Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku", rekao je Simanić za Prvi program Radio Beograda.

On je objasnio kako je izgledala komunikacija sa saigračima tokom SP.

"Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije", naveo je srpski košarkaš.

Simanić je odgovorio i na pitanje da li postoje naznake o eventualnom povratku na teren.

"Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg... Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga", zaključio je Simanić.

Autor: Tanjug / redportal.rs