Tajb je pokazao mrlje na svojim svetlim farmerkama govoreći da je to krv njegovih roditelja

Tajb ani Igenbaz bio je primoran da bira između spasavanja svog 11-godišnjeg sina i njegovih roditelja kada su ostali zarobljeni pod ruševinama razornog zemljotresa koji je pogodio Maroko. Stočar iz male zajednice na Atlas planinama kaže da ga je progonila odluka koju je morao da donese.

Tajb je bio sa suprugom, dvoje dece i roditeljima u njihovoj maloj kamenoj kući u petak kada ih je pogodio najjači zemljotres koji je pogodio Maroko u poslednjih 60 godina. Njegova kuća je sada potpuno uništena. Odveo je reportera Bi-Bi-Sija do ruševina i pokazao mu gde je pronašao njihova tela.

- Sve se dogodilo tako brzo. Kada se dogodio zemljotres, svi smo potrčali do vrata. Tata je spavao, a ja sam viknuo mami da dođe, ali je ona ostala da ga čeka - priseća se. S druge strane, video je samo svoju ženu i ćerku.

Dok se vraćao u srušenu zgradu, Tajb je pronašao i sina i roditelje zarobljene ispod ruševina. Mogao je da vidi ruku svog sina kako viri kroz ruševine. 😶 Znao je da mora da deluje brzo i pojurio je u pravcu svog sina Adama, očajnički kopajući po ruševinama da ga izvuče.

- Kada se okrenuo roditeljima, zarobljen ispod velike kamene ploče, shvatio je da je prekasno. Morao sam da biram između roditelja i sina. - kaže on sa suzama u očima.

- Nisam mogao da pomognem roditeljima jer im je zid pao preko polovine tela. Tako mi je žao. Video sam kako mi roditelji umiru - dodaje on.

Tajb je pokazao mrlje na svojim svetlim farmerkama govoreći da je to krv njegovih roditelja. 😑 Sva njegova odeća ostala je u kući, a zbog zemljotresa nije mogao da se presvuče. Porodica sada živi sa rođacima u improvizovanim šatorima u blizini bivše kuće. Tajb kaže da je sav njegov novac bio u kući i da je većina njegovih koza umrla.

- To je kao da se ponovo rodiš. Bez roditelja, bez doma, bez hrane, bez odeće - kaže on. Sada imam 50 godina i moram da počnem iznova. Ne može da počne da razmišlja šta dalje, ali se seća lekcija koje su mu roditelji naučili: Uvek su govorili 'budi strpljiv, trudi se, nikad ne odustaj - dodaje on.

Autor: redportal.rs