Na začelju liste nalazi se bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad koji je visok 157 centimetara

Platforma Svet statistike (World of statistic) objavila je listu bivših i aktuelnih predsednika država, zasnovanu na njihovoj visini. Na čelu liste nalazi se predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 😎👇

Prema listi objavljenoj na X (Tviter), Vučić je sa 199 centimetara visine najviši predsednik na svetu, dok se na drugom mestu nalaze bivši predsednici Francuske i Crne Gore Šarl de Gol i Milo Đukanović sa 196 centimetara, kako piše 021.rs.

Na trećem mestu sa 190 centimetara visine nalaze se bivši predsednici Kube i SAD Fidel Kastro i Donald Tramp, a slede bivši francuski lider Žak Širak (189), Iraka Sadam Husein (188), američki Barak Obama (185).

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

U donjem delu liste nalaze se kineski lider Si Đinping (175), francuski predsednik Emanuel Makron (173), ruski i ukrajinski predsednici Vladimir Putin i Volodimir Zelenski sa po 170 centimetara, kao i bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (165).

Na začelju liste nalazi se bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad visok 157 centimetara.

Zanimljivo je da su se na listi našli bivši lider nacističke Nemačke Adolf Hitler (173), bivši vladar Francuske Napoleon Bonaparte (168), nekadašnji ruski predsednik Vladimir Lenjin (165), kao i bivši predsednik Meksika Benito Huarez (137).

Autor: 021.rs