Otpevao je celu pesmu bez greške iz prvog pokušaja i ako je već bio preslab

Foto: Profimedia/Profimedia

Jedna od najpoznatijih pesama 20. veka koja je obeležila ne samo karijeru grupe Queen već čitavu jednu generaciju je The show must go on. Mnogi su je pevali, ali niko kao Fredi Merkjuri koji bi ove godine proslavio 77. rođendan.

Čuvena pesma nalazila se na njihovom albumu Innuendo iz 1991. godine, a iza svega se krije tužna priča.

Iako važi mišljenje da ju se napisao Fredi Merkjuri i da ona predstavlja njegovu oproštajnu pesmu, to je samo delimično tačno. U stvari, osnovu je napisao gitarista Brajan Mej, inspirisan upravo Merkjurijevom borbom sa bolešću, njegovom hrabrošću i istrajnošću u poslednjim danima.

Kao što je danas već mnogima poznato, Merkjuri je bolovao od side, iako se to tada nije zvanično znalo. Sredinom 1991. već je bio toliko bolestan da je jedva hodao, pa je Mej bio zabrinut da li će on biti i fizički sposoban da otpeva tako zahtevnu pesmu. Zato je demo verzije otpevao upravo Mej iako je morao da koristi falset na pojedinim, previsokim, deonicama.

Međutim, na iznenađenje svih članova grupe, kada je došlo vreme snimanja, Fredi je došao u studio, popio malo votke, ustao, rekao: "Ima da je jebe*o otpevam, dušo!" i otpevao je celu pesmu bez greške iz prvog pokušaja.

- Krenuo je i rasturio, potpuno je pokidao taj vokal - prisetio se kasnije Mej.

View this post on Instagram

A post shared by Freddie Mercury (@freddiemercury)

IZVOR: IG / freddiemercury

Autor: stil.kurir.rs