Zatražio hitnu reakciju

Predsednik pokreta Evropski put Rade Basta oglasio se na društvenim mrežama sa zahtevom upućenim Vladi Republike Srbije da se hitno ogradi od politike koju vodi Milorad Dodik.

Basta je na Instagramu napisao:

Dodik je klasičan primer političkog diletanta i demagoga raznih spoljnih uticaja, a pre svega lutkar koji bespogovorno izvršava zadatke Ruske Federacije u našem regionu kako ne bi njegova fotelja završila ubrzo na nekoj aukciji kao predmet beščasnog autokrate koji koristi temu rata devedesetih zarad ličnog profita i bogaćenja nauštrb prosperiteta Republike Srpske i celokupne Bosne i Hercegovine.
View this post on Instagram

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

IZVOR: IG / rade.basta

U svojoj objavi Rade Basta još navodi da se ovakvom politikom Milorada Dodika narušavaju mir i stabilnost Balkana. Zatražio je hitnu reakciju Vlade Republike Srbije:

Zahtevam hitnu reakciju državnog rukovodstva Srbije da se ogradi od stavova g. Dodika koji narušavajući nacionalne interese Srba sa obe strane Drine, želi da svojim postupcima sakrije lični kriminal neviđenih razmera nezakonito raspolažući sa imovinom Republike Srpske odnosno BiH.

Autor: redportal.rs