Prvi grad u kome će se Vojvođani oprobati u pravljenju “srpskog kavijara” je Kikinda

Jubilarni, deseti po redu, karavan Izađi mi na teglu, posle prvog kvalifikacionog takmičenja u Merošini, seli se u Vojvodinu i nastavlja potragu za najboljim majstorima ajvara u Srbiji. 🥳

Prvi grad u kome će se Vojvođani oprobati u pravljenju "srpskog kavijara" je Kikinda, gde će u četvrtak 7. septembra biti održano kvalifikaciono takmičenje. Narednog dana, 8. septembra karavan na kratko izlazi iz Vojvodine da bi pružili priliku meštanima Požarevca i okoline da pokažu svoje umeće, a Kanjiža će biti domaćin karavana 9. septembra. Posle kratke pauze, 14. septembra domaćin karavana će biti Zrenjanin, a Bačka Topola je poslednja na spisku gradova u Vojvodini gde će kvalifikaciono takmičenje biti održano 24. septembra.

Foto: Jovana Stefanović

Svi zainteresovani građani još uvek mogu svoje ekipe prijaviti za takmičenje u navedenim gradovima, a sve informacije o načinu prijave ekipa mogu dobiti preko društvenih mreža manifestacije Izađi mi na teglu.

Organizatori karavana svim učesnicima obezbeđuju kompletno opremljen takmičarski štand, šporet Smederevac, potrebnu količinu paprike, drva, tegle, ulje, šećer i so, a takmičari treba da ponesu samo svoj pribor za pripremanje ajvara. Takođe, organizatori su se pobrinuli i da takmičenje protekne u dobrom raspoloženju, pa će u svakom gradu biti organizovan i celodnevni zabavni program, uz nagradne igre za koje su nagrade obezbedili dugogodišnji prijatelji karavana.

Ajvar će ocenjivati stručni žiri, a tri najbolje ekipe u svakom gradu dobijaju vredne nagrade, dok se pobednik kvalifikuje u finalno takmičenje koje će biti održano 7. oktobra u Beogradu. 🏆

U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su čak četiri puta odnele ekipe iz Vojvodine, i to ekipe iz Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže i Kikinde, što dokazuje da su vojvođani vrsni majstori ajvara.

Autor: redportal.rs