Smetam ti kao Srbin i jer te podsećam šta si bio, navodi Dajković

Predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković reagovao je na izjavu Andreja Milovića, člana Predsedništva Pokreta Evropa sad, koji ga je uporedio sa kadrovima Bošnjačke stranke.

Dajković je u video poruci na društvenim mrežama podsetio Milovića na nekadašnje zajedničke aktivnosti u političkoj borbi, a zatim i direktno odgovorio na poređenje sa kadrovima Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića:

Mene nikako ne možeš da porediš sa Ervinom Ibrahimovićem i drugim kadrovima Bošnjačke stranke, koji su celu karijeru i život vezali za DPS i Mila Đukanovića, krali sa njim, kupovali stanove za 20 evra mesečno, nameštali tendere... A za sve to vreme, ja sam bio na ulici sa građanima, bio hapšen, prebijan, osuđivan, trovan suzavcima, živeo kao podstanar... Dok je Ervin Ibrahimović dizao ruku da ukrade naše crkve, manastire i druge svetinje, ja sam se borio, bio na ulici i litijama. Ako je tebi Ervin draži, neka je, to je tvoja privatna stvar.

Lider Slobodne Crne Gore navodi da je Milović značajno promenio svoje stavove od ulaska u politiku: 📄

Ja ti, očigledno, smetam jer sam Srbin i jer te podsećam na ono što si bio pre nego što si ušao u Evropu sad i pre nego što si prodao sve svoje stavove koje si celi život imao, od kad si ušao kod Nebojše Medojevića u PzP, pa dalje kroz DEMOS Miodraga Lekića, pa danas kad si postao prijatelj i saborac Milojka Spajića koji hoće da te ugura u novu Vladu.

Na kraju video koji je Dajković objavio, dodat je snimak Andreja Milovića na paradi povodom godišnjice oslobođenja Beograda 2014. godine, kojoj je prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin. Milović u ovom videu kaže: 📹

Ovo je prelepo, mislim da je najveća vojna parada na ovim prostorima. Od Vladimira Putina očekujem da poboljšamo još više prijateljske odnose, a i mi iz Crne Gore da mu poručimo da ne mislimo svi kao Vlada. Mislim da je Rusija prijatelj Crne Gore. Bila je prijatelj Crne Gore još od vremena Petrovića, uvek nam je bila prijateljska zemlja. Mi ne treba u teškim vremenima da okrećemo leđa zbog sitnih političkih interesa, zbog toga što će Rusija biti tu kad nam opet bude potrebno. Znamo kako je bilo kad je Zapad bio protiv nas 1999. godine i znamo koliki su nam oni prijatelji.
View this post on Instagram

A post shared by Vladislav Dajković (@dajkovic)

IZVOR: IG / @dajkovic

Autor: redportal.rs