Veb je otkrio svoju taktiku, koja mu je i donela ovu veliku pobedu u teškoj konkurenciji

Australijski takmičar u jedenju hrane (neko bi možda rekao prežderavanju? 🤔) oborio je svetski rekord u konzumiranju pilećih krilaca na takmičenju pod imenom Ving it on, koje se tradicionalno održava na stadionu Hajmark u američkoj državi Njujork (Wing It On - fraza koja se koristi kada nešto treba da se ubrza kako bi se uspešno završilo, a doslovce bi značilo stavi krilo na to ili poleti, kapirate 😄, prim. prev.).

Foto: Instagram.com/@wingiton

Ovaj momak iz zemlje kengura po imenu Džejms Veb (@jwebby_can.eat) se time izborio protiv prilično teške konkurencije, tako da je morao da pobedi i legendarnog takmičara Džoija Čestnata (@joeychestnut), kojeg je pobedio rezultatom 276:240.

Da, dobro ste pročitali. Naime, Veb je u roku od 12 minuta pojeo celih 276 krilaca, ili ako vam je lakše, to je 23 krilca u minuti, odnosno jedno na svake 2,6 sekunde.

O kojoj se količini radi, ne bismo mogli baš na osnovu broja da pretpostavimo, ali imamo utisak da najveći broj nas, običnih smrtnika, tu količinu nije pojeo za ceo život.

Kao što znate, pileća krilca nisu baš hrana koju možete samo da progutate. Specifična mešavina kostiju i mesa koju ova hrana ima znači da morate biti vešti u načinu na koje ih jedete, bar ako želite da obarate rekorde.

- Da ste mi juče rekli da ću uspeti u ovome, smejao bih vam se u lice. Trenutno sam samo u šoku. Čoveče, ja sam iz Australije, ja se samo trudim da smanjim razliku dok nešto radim, i to je to - rekao je Veb nakon što su ga obavestili da je oborio i svetski rekord.

Foto: Instagram.com/@wingiton

Govoreći kako je uspeo da pobedi Čestnata, inače šampiona u jedenju viršli, ali i drugih, poput legendarne Miki Sudo, Veb je objasnio svoju taktiku koja mu je i donela uspeh.

- Odlično sam znao da nemam brzinu Čestnata i Sudoove, pa sam samo pokušavao da 'očistim' kosti najbolje što mogu. Mislio sam, kad izvagaju ostatke i ako kosti koje ja ostavim budu imale manje mesa na sebi, imam neku šansu. Izgleda da je moja strategija uspela - objasnio je Australijanac.

Čestnat, koji je uspeo da pojede samo 240 krilaca, imao je samo reči hvale za novog šampiona.

- Očigledno imam neke loše navike kada je čišćenje u pitanju. Ovo mi je bio tek drugi put da jedem protiv Džejmsa Veba, a momak je izuzetan. Iznenadio me je, nisam znao da je toliko brz - rekao je on.

Veb je od prošle godine počeo sa takmičenjima u jedenju, koje se inače održavaju širom SAD. Tada je na Koni Ajlendu u nadmetanju u jedenju viršli (hot-dogova) završio na trećem mestu, sa pojedenim 41 komadom. Tog puta, međutim, Čestnat je slavio sa cele 62 pojedene viršle.

Ovom pobedom Veb je postao prvi Australijanac prošle godine koji se takmičio na godišnjem takmičenju u jedenju hotdog na Кoni Ajlendu u Njujorku.

Reklo bi se da je rođeno novo zdravo rivalstvo i u ovoj disciplini, tako da se očekuje da će na sledećem ovakvom nadmetanju atmosfera biti vrlo napeta. 😄

Ako vas bliže zanima kakva je bila atmosfera nakon Vebove pobede, to možete pogledati na ovom snimku. 👇

Video: Instagram.com/@jwebby_can.eat

IZVOR: IG / @jwebby_can.eat

Autor: redportal.rs