Srbija se priprema za Mađarsku

Fudbalska reprezentacija Srbije juče se okupila u Staroj Pazovi i otpočela pripreme za nastavak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Srbija svoje mečeve igra 7. i 10. septembra protiv Mađarske u Beogradu i protiv Litvanije na gostovanju.

Selektro Dragan Stojković je okupio igrače na koje trenutno može računati jer su neki morali da otkažu zbog povreda. Stefan Mitrović, igrač Crvene zvezde, ponovo se našao na spisku selektora.

Piksi je upravo njega pohvalio rekavši da je mnogo napredovao:

Prošle sezone Mitrović nije mnogo igrao. Nije se uklapao u sistem igre prethodnog trenera našeg šampiona. Teško je mogao da dođe do izražaja pored Ivanića, Kataija, Bukarija i Pešića. Posle promena taktičkih i tehničkih stvari, Stefan pokazuje veliki napredak, biće još bolji. Igra se brže i zbog toga sad ima mesto. Nije slučajnost što je ranije debitovao za A tim. Igrače zovem zbog mog ubeđenja, ne interesuje me klubaštvo.

Selektor je prokometarisao i Lučića i Kabića:

Sviđa mi se i Lučić, bio je u reprezentaciji protiv SAD. Od Kabića takođe dosta očekujem, iako se bori se za minutažu i u to neću da ulazim. On je jedan od najvećih talenata, potencijal neviđenih razmera.

Autor: redportal.rs