Objavljivanje spiska knjiga koje ulaze u širi izbor pomereno zbog rekordnog broja romana

Spisak knjiga koje ulaze u širi izbor Ninove nagrade biće objavljen 7. januara 2021. godine, 7 dana kasnije nego poslednjih godina. Samim tim, i dalji izbori (uži, najuži i finale) pomeraju se za po nedelju dana. Na konkurs je stiglo 212 romana koji ispunjavaju sve uslove, što predstavlja dosadašnji rekord, saopštila je redakcija NIN-a.

Prenosimo celo njihovo saopštenje:

Zbog rekordnog broja pristiglih knjiga na ovogodišnji konkurs za najbolji roman godine, kao i usled otežanog rada tokom pandemije, spisak knjiga koje ulaze u širi izbor biće objavljen 7. januara, sedam dana kasnije nego što je to poslednjih godina bio slučaj, te se i dalji izbori (uži, najuži i finale) pomeraju za po nedelju dana. Na adresu NIN-a pristiglo je 228 knjiga, od kojih 16 nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja, te se na konačnom spisku nalazi 212 romana. Svim učesnicima, piscima i izdavačima, zahvaljujemo na saradnji.

Spisak romana, po datumu prispeća, možete pogledati OVDE.

Foto: Pixabay.com/Sofia Iivarinen

Ninovu nagradu za 2019. godinu dobio je Saša Ilić za roman Pas i kontrabas, a nakon kniževnih sukoba, koji su rezultirali bojkotom ove nagrade dela pisaca, među kojima je bio i dobitnik nagrade za 2018. Vladimir Tabašević.

Autor: redportal.rs

#212 naslova

#Konkurs

#Nagrada

#Ninova nagrada 2020.

#najbolji roman godine

#rekord

#spisak knjiga