Novi poraz od Italijana

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije na Svetskom prvenstvu u košarci rezultatom 78:76. Naša reprezentacija je imala čak 16 poena prednosti u 3. deonici, ali nismo uspeli da sačuvamo razliku i dobijemo meč.

Italijani su bolje ušli u meč, ali su naši momci stigli početnu prednost i igrali sve bolje. Poluvreme smo završili sa 2 poena razlike jer je Bogdanović pogodio trojku na isteku poluvremena.

Treću deonicu smo započeli odlično i povećavali razliku do čak 16 poena. Ali onda je krenuo sunovrat koji nismo mogli da zaustavimo. Italijanima je krenuo šut, pa su pogađali i iz situacija 1 na 1 kada su naši reprezentativci igrali odličnu odbranu.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdanović sa 18 poena, ali je za 3 poena šutirao 1 od 12. Pratili su ga Dobrić sa 15 i Milutinov sa 14 poena.

Srbija naredni meč igra protiv Dominikanske Republike u nedelju od 14 č. Ukoliko Dominikanska Republika danas pobedi Portoriko u nedelju će nam za prvo mesto biti potrebna pobeda od 4 poena razlike kako bismo bili prvi u grupi.

Autor: redportal.rs