Koncerti Ide Prester, Bojane Stamenov, Jelene Bjeković, Džez za decu 🤩🥰🎤

Gastronomsko-muzička manifestacija 24Kitchen Piknik u Bašti biće održan 2. i 3. septembra od 13 do 20 časova u Botaničkoj bašti Jevremovac. Posetioci će, osim u bogatoj ponudi raznovrsne hrane i pića, uživati i u nastupima Ide Prester, Bojane Stamenov, Jelene Bjeković, ReCover Rock Benda, a u nedelju 3. septembra od 15 časova biće održan jedinstveni koncert Džez za decu.

Foto: Srđan Maksimović/Srđan Maksimović

Najlepši park u centru Beograda će biti pretvoren u veliku piknik zonu, a pored raznovrsne ponude izabranih proizvođača hrane i pića, kuvari 24Kitchen kanala će pripremati kulinarska iznenađenja po receptima poznatih svetskih kuvara. Oba dana posetioci će moći da učestvuju i u zabavnim gastronomskim igrama – voćna trka, viseće krofne, trka štapića, pogađanje ukusa, a najuspešnije timove očekuju i nagrade. U podkast ćošku Umami šegrt u subotu od 15h najbolji somelijer Balkana će sve zainteresovane uputiti u tajne vina, dok će se od 17 časova roditelji i deca zabaviti pravljenjem i degustacijom domaćih palačinki. U nedelju u 15 časova biće organizovana radionica pravljenja sladoleda na štapiću, a u 17h tema podkasta biće burek i slepo testiranje beogradskih bureka.

Foto: Srđan Maksimović/Srđan Maksimović

Posebna pažnja je posvećena programu za decu, pa će mališane u Dečjoj zoni zabavljati magični animatori, a biće održane kreativne i radionice ukrašavanja keksića. U nedelju od 15 časova na glavnoj bini biće realizovan i jedinstveni interaktivni projekat Džez za decu u okviru koga će renomirani džez muzičari deci predstaviti svoje instrumente i demonstrirati sviranje na njemu. Decu će povesti na interesantno muzičko putovanje kroz kratku istoriju džeza, a kroz priču, šalu, svirku, ples i interakciju deca će se upoznati sa muzikom koja se smatra klasikom XX veka. Na kraju će biti održan mini koncert najpoznatijih kompozicija iz Diznijevih crtanim filmova.

Foto: Srđan Maksimović/Srđan Maksimović

Ispred Staklene bašte će se nalaziti koncertni prostor gde će 2. septembra od 18 časova nastupiti Ida Prester sa svojim bendom Lollobrigida. Ida će po prvi put u karijeri održati koncert u Botaničkoj bašti, a s obzirom da je u pitanju porodična manifestacija, specijalni gosti na koncertu će biti dečji plesni DFhor Bojane Vunturišević. Prvog dana muzički program počinje u 13.30h DJ setom, a od 16 časova nastupa jedan od najboljih beogradskih klupskih cover bendova ReCover Rock Band.

Foto: Srđan Maksimović/Srđan Maksimović

U nedelju 3. septembra nakon koncerta Džez za decu, u 16.30h publici će se predstaviti mlada beogradska kantautorka i gitaristkinja Jelena Bjeković. Od 18 časova Bojana Stamenov će sa svojim bendom Botaničku baštu ispuniti bluz, fank i soul zvukom. Bojana će pored autorske muzike, raskošnost svog glasa pokazati i izvođenjem hitova svetskih ikona bluza.

Ulaznice po ceni od 1.500 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs, a na dan manifestacije i na blagajni Botaničke bašte. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

Autor: redportal.rs