Ne bojim se i stojim iza svega što govorim, odgovara Grajf

Zbog svojih istraživanja o svirepim načinima mučenja i ubijanja Srba, kao i navoda o broju žrtava logora Jasenovac, koji naziva - Aušvic Balkana, izraelski istoričar Gideon Grajf se već godinama nalazi na udaru medija u Hrvatskoj, a sada je usledio novi talas napada.

Proteklih dana je više portala u Hrvatskoj objavilo tekstove o Grajfu u kojim ga nazivaju revizionistom, osporavaju stručnost i otvoreno vređaju. Slobodna Dalmacija piše da je „povijesna istina” da je u Jasenovcu stradalo svega 47.627 Srba, a da je sve ostalo „pumpanje broja jasenovačkih žrtava” za šta optužuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika:

Odavno je jasno da vladari Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, namernim "pumpanjem" broja jasenovačkih žrtava provode svoju nacionalističku politiku zbog koje je Srbija već 30 godina u ćorsokaku. A jasno je i da tim "pumpanjem" rade štetu i Hrvatima i Srbima.

Desničarski portal Dnevno.hr prenosi izjavu hrvatskog istoričara Hrvoja Klasića koji tvrdi da Grajf nije stručnjak i da je deo „političke propagande Srbije”:

Greifa svjetski povjesničari znaju po tom iskrivljavanju istine kada je u pitanju jasenovački logor. On je bio „stručnjak” za Aušvic, koji je dokazao da ne samo da nije stručnjak, već je postao i dio političke propagande Srbije u zadnjih nekoliko godina. U Jasenovcu nije moglo biti ubijeno 700 tisuća ljudi, dokazano je da se radi o brojci između 80 i 120 tisuća.

U nedavnom gostovanju na TV Pink, Grajf je izjavio da se ne boji nikakvih napada, jer brani istinu:

Ja sam istoričar već 52 godine. Niko mene neće da zaplaši. Ne bojim se i ja sam ovde da branim. Stojim iza svega, iza svake činjenice o kojoj govorim.

IZVOR: YT / Novo jutro

Autor: redportal.rs