Nikola je jedan od kandidata za Zvezdu u usponu na predstojećem Svetskom prvenstvu

Uprkos otkazima Srbija ima predstavnike iz NBA lige. Tu su kapiten Orlova, član Atlante, Bogdan Bogdanović, ali i ruki koji je prošle sezone sa Majamijem došao do velikog finala - Nikola Jović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Majamija, ujedno i pomoćni trener reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Erik Spolstra, zadovoljan je što je Nikola Jović sa Orlovima na Mundobasketu.

– Ovo je baš ono leto i predsezona kakva je potrebna Nikoli Joviću. On će moći da igra, bio je u Letnjoj ligi sa nama, igrao je na visokom nivou, takmičio se, a sada će da nastavi tako. Nismo znali da će tim Srbije ovako da se istumba, ali i to je ispalo savršeno za njega. Ima sjajnu priliku – rekao je Erik Spolstra, a prenosi Maxbet Sport

Biće Spolstra i Nikola Jović u svojim bazama, ali i blizu jedan drugom.

- Imali smo oko dve i po ili čak i tri nedelje trening kampa, gde su bile uključene i utakmice. On je mogao da igra u tim mečevima, a mi smo poslali naš stručni štab da ga poseti i provede nedelju dana s njim u kampu. Sada smo opet na istom mestu, on je oko osam kilometara dalje. Uz saobraćaj, možemo se naći za oko 45 minuta, što znači da ćemo sigurno da budemo zajedno dok smo ovde - poručio je Erik Spolstra.

I Srbija i SAD započinju takmičenje u subotu. Orlovi igraju protiv Kine (14:00), a Amerikanci protiv Novog Zelanda (14:40).

Autor: maxbetsport.rs/redportal.rs