Da li i vi verujete u neki?

Cilj novog istraživanja kućnih ljubimaca bili su najpopularniji mitovi o brizi o kućnim ljubimcima 🐶😻, piše Good News Network.

Neverovatnih 92% ispitanika i dalje veruje u mitove o svojim krznenim prijateljima, prema anketi 2.000 vlasnika pasa i mačaka 😱.

📍 Suprotno popularnom verovanju, 68% ispitanika nije znalo da mahanje repom ne znači uvek sreću.

📍 Još 38% veruje da hladan, mokar nos znači da je pas zdrav. U stvarnosti, mokar nos može jednostavno biti rezultat toga što ga pas liže, što može poboljšati njihov osećaj mirisa.

📍 Slično, 42% ispitanika pogrešno veruje da njihovi mačji prijatelji mogu da vide u potpunom mraku. Dok mačke mogu da vide pri veoma slabom svetlu, ne mogu da vide u potpunom mraku 😅.

📍 Još jedan uobičajeni mit je da mačke uvek sleću na noge, što 41% veruje da je tačno - ali sposobnost mačke da sleti na 4 šape može zavisiti od njenog ukupnog zdravlja i dobrobiti.

Po narudžbi Stella & Chevi's, nasumična anketa sa dvostrukom uključenošću koju je sproveo OnePoll otkrila je da vlasnici kućnih ljubimaca i dalje prate određene smernice u koje veruju o ishrani svog ljubimca.

📌 Jedan uobičajeni mit je da je sva ljudska hrana loša za kućne ljubimce, što je lažno. Sedam od 10 ispitanika priznaje da ponekad hrani svoje kućne ljubimce ljudskom hranom - pri čemu je najverovatnije da će to činiti vlasnici pasa (77% naspram 54% vlasnika mačaka).

📌 Svi su čuli popularno verovanje da mačke uživaju u mleku, ali ljudi takođe treba da budu svesni da su neke mačke zapravo netolerantne na laktozu.

Autor: goodnewsnetwork.org / redportal.rs