"Radimo da načinimo Afriku još slobodnijom"

Kako je objavio Jevgenij Prigožin, komandant plaćeničke formacije pod imenom Vagner grupa, nastavlja se sa zadatkom činjenja Rusije još "većpm". Takođe u istoj izjavio koja je snimljena, izjavio je da formacija radi na tome na načini Afriku jos slobodnijom.

Kratak video pojavio se na mrežama u ponedeljak i kako se čini snimljen je u Africi, mada to se ne može za sada potvrditi. Komandant plaćenika je obučen i opremljen po uzoru na druge pripadnike formacije, dok je stojao u predelu koji izgledom podseća na savanu sa više naoružanih osoba i jednim vozilom u pozadini. Kako je navedeno:

Vagner grupa izvršava svoje zadatke izviđanja i potrage. Čineći Rusiju još većom i slavnijom na svim kontinentima! I samo Afriku još slobodnijom. Pravda i sreća za sve afričke narode.

Prigožin je takođe dodao da plaćenička formacija goni sve terorističke grupe, uključujući i ISIS, AL-Kaidu i druge bandite.

Kako je dodao, Vagner regrutuje prave heroje, navodeći da svi izvršavaju zadatke koje su preuzeli nas ebe i za koje su dali obećanje da će ih ispuniti. Prigožin nije detaljisao o prirodi tih zadataka, niti o ljudima kojima su obećali njihovo izvršenje. Takođe, nije jasno tačni ni kada je ovo obraćanje snimljeno.

Video se pojavio nakon dva meseca tišine. Prigožin je bio aktivan na društvenim mrežama pre neuspelom pokušaja puča u Junu. Nakon toga je Vagner grupa premeštena u Belorusiju u okviru dogovora u koejm je posredovao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Autor: redportal.rs