Srpski teniser nakon velikog preokreta osvojio titulu na Masters turniru u Sinsinatiju

Osvajač 95 titula u impresivnoj karijeri Novak Đoković vratio se iz mrtvih i srušio 16 godina mlađeg protivnika Španca Karlosa Alkaraza.

U sigurno najboljem finalu u ovoj godini na Masters turniru u Sinsinatiju pobedio je rivala sa 2:1 nakon 3 sata i 48 minuta igre.

Delovalo je da će srpski teniser odustati u jednom momentu, tražio je i medicinski tajm-aut, bio je bez snage i energije i nije nalazio rešenje za sjajnu igru svog protivnika.

Nakon velike pobede pred poslednji Grend slem turnir US Open, Novak je podelio svoje utiske i otkrio da je veliki problem bila vrućina:

- Ne znam, čoveče. Toliko priče, nemam baš mnogo energije u rezervoaru. Bio je ovo rolerkoster za obojicu. Mislim da sam počeo dobro. Bilo je stvarno toplo, igrali smo skoro četiri sata. Iz sata u sat uslovi su se menjali. Postajalo je lakše za igranje jer više nije bilo sunca i nije bilo toliko toplo na terenu - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP Photo//Aaron Doster

Tokom 2. seta morao je da traži medicinski tajm-aut:

- Osećao sam kao da imam toplotni udar, on je imao kontrolu, set i brejk prednosti. Odigrao sam jedan solidan gem u delu terena gde je bio hlad. Rekao sam sebi da imam šansu da se vratim - rekao je Nole, a potom dodao:

- Spasao je neke neverovatne meč lopte, igrali smo vrlo tesan gem. Neki neverovatni poeni, viđen je atleticizam sa obe strane. Bio je ovo jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva koje sam igrao, nema sumnje - izjavio je srpski teniser.

Alkaraz je propustio jednu meč loptu u 2. setu, dok je u odlučujućem uspeo da spasi čak 4:

- Nemate mnogo vremena da mislite. Bilo je toliko mnogo razmena u 3. setu, mnogo više nego u prva dva, manje grešaka. Kvalitet tenisa je rastao. Imate 20 sekundi da se regrupišete i nastavite. Puls je 300 i samo se nadate da ćete lopticu udariti na pravi način, da ćete rivala staviti na muke. Ta meč lopta na 5:3, bio sam u fazonu: Čoveče, hajde odustani. Vratio je toliko loptica. Neverovatno. Nadam se da su ljudi uživali, pošto mi sigurno nismo. Kada je bilo gotovo, mogli smo da budemo ponosni na ovu borbu.

Novak je priznao da je i "dalje gladan trofeja":

- Želim da verujem da mogu. Samo sa takvim razmišljanjem mogu da igram protiv mladih igrača kao što je Alkaraz. On je lider nove generacije zbog svega što je uradio u poslednja četiri meseca. Teško je pronaći još pozitivnije reči za njega koje već nismo rekli. Neverovatan momak, kako na tako i van terena. Jedini način da idem napred u ovim godinama jeste da radim više. I dalje sam gladan. Inače, stvarno sam gladan. Razlika u odnosu na ranije je što pokušavam da biram vrhunac, radim pametno, pravim strategiju sa svojim timom. US open i Grend slemovi su moji najveći ciljevi. Kada sam došao u Sinsinati… Nisam igrao na betonu od februara. Nisam izgubio set, igrao sam sjajan tenis. Ovo je bila kruna sjajne nedelje - zaključio je Novak.

Autor: redportal.rs