Srbin se predajom meča Fokine plasirao u osminu finala

Drugi reket sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira u Sinsinatiju, nakon što je Davidovič Fokina predao meč posle 1. seta pri rezultatu 6:4 za srpskog tenisera.

Sledeći Novakov protivnik je Francuz Gael Monfis sa kojim se Srbin sastajao 18 puta tokom karijere i odneo isto toliko pobeda.

Monfis je do meča 3.kola stigao trijumfima nad Kameronom Norijem i Aleksom de Minorom i pokazao da je u vrlo dobroj formi.

Nole je na to imao zanimljiv komentar:

- Očigledno je imao neke velike pobede poslednjih nekoliko nedelja. Da, nadam se da više neće pobeđivati ove nedelje - rekao je Đoković uz osmeh.

Novak i Gael se znaju jako dugo.

- Sećam se da sam u juniorskim danima igrao protiv njega na nekim turnirima, takođe i na fjučersima. Toga se još uvek dobro sećam. To je jedan od mojih prvih profesionalnih mečeva - rekao je Novak i dodao:

- Bilo je to u Italiji, igrali smo kasno uveče u balonu na šljaci u jednom od tih klubova. Smešno je, vraća se u prošlost. Uvek sam se divio njegovom atleticizmu. Mislim da je fenomenalan, za navijače naročito. Očigledno vole da vide nekoga ko se zabavlja, publiku. To je nešto zaista dobro za naš sport - zaključio je srpski teniser.

Đoković i Monfis se sastaju u petak od 02.30 časova po srpskom vremenu.

Autor: redportal.rs