Održana pres-konferencija povodom predstojećeg festivala

Šesto izdanje Dunav film festa biće održano u Smederevu od 22. do 27. avgusta tekuće godine 🎬🎥. Povodom toga danas je održana pres-konferencija u MTS dvorani.

🎬 Na programu će biti 35 filmova. Takođe, postojaće i prateći muzički program.

Ove godine filmovi će se prikazivati na 4 lokacije u Smederevu 👇🏻

📍 Tvrđava, Mali grad (takmičarska selekcija)

📍 Dunavski park (inostrani film: programska celina Neprolazni)

📍 Karađorđev dud (filmovi za najmlađe: programska celina Porodica na okupu)

📍 Centar za kulturu (strana i domaća produkcija: Rekapitulacija)

🎬 Na pres-konferenciji su govorili: Dragoljub Braca Martić, Minja Peković, Ivica Vidanović, Tamara Aleksić, Slobodan Boda Ninković i Igor Stanković.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Dragoljub Martić, direktor Centra za kulturu Smederevo i izvršni producent festivala, upoznao je sve sa programskim celinama koje će se prikazivati 😍:

Očekujem sa nestrpljenjem da sa vama podelimo magiju filmske umetnosti i te nezaboravne trenutke tokom trajanja festivala.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Glumica Minja Peković govorila je o seriji Tunel, policijsko-psihološkom trileru, koja će biti premijerno predstavljena na festivalu. Inspirisana je isitinitim događajima koji su se desili baš u Srbiji:

Tu postoji čitav jedan svet koji čovek nekako vezuje za crnu hroniku, a ovo je dublje ulaženje u taj materijal.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Reditelj Ivica Vidanović govorio je o filmu Momak i devojka 👇🏻

Film je jedna lična, vrlo zatvorena priča između troje protagonista: devojke koja se vraća u svoj rodni grad, propalog košarkaša koji i dalje ima velike snove i njegove bratanice.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Glumica Tamara Aleksić je rekla da ju je u filmu Momak i devojka privukao, pre svega, tekst jer je nešto što je njoj i kao publici bilo potrebno. Istakla je da je milina raditi sa Ivicom jer se ne plaši emocija.

Ovo je jedan emotivan i iskren film sa pravim moralnim vrednostima i podseća na to kako na kraju dana, zbog brzine života, zaboravljamo na to da je najbitnije da budemo čovek.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Glumac Slobodan Boda Ninković je govorio o svom profesionalnom životu koji je uglavnom bio kombinacija filma i muzike, te će na festivalu biti prikazana muzika iz filmova i serija, kao i jedno lepo veče koje priliči otvaranju.

Prostor je idealan i za muziku, i za pozorište, a za film tek 😍!

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Igor Stanković, idejni tvorac festivala i selektor programa, istakao je da nije iz Smedereva ali da već 6 godina živi za Smederevo i oseća se da pripada tom gradu. Predstavio je filmove koji će biti prikazani. Takođe 👇🏻

Na neki način i Smederevo film festival pokazuje svoju nepristrasnost, a to znači da jednako podržava, i kulturu pre svega prepoznaje, bez obzira da li filmovi dolaze iz Rusije ili Ukrajine. Jedino cenimo i poštujemo umetnost kao takvu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs / Jovana Radić