Nove brige za selektora naše košarkaške reprezentacije

Posle odluke Nemanje Nedovića da odustane od igranja za reprezentaciju, selektor Svetislav Pešić neće moći, najverovatnije, da računa na još jednog igrača, javlja Maxbet Sport.

U pitanju je član Partizana Alen Smailagić. Ovaj igrač je od starta priprema imao probleme sa zdravljem. Zbog virusa je morao da ode i u bolnicu. Izgubio je nekoliko kilograma. Nije išao ni na Akropolis kup, gde je Srbija pobedila Grčku, a izgubila od Italije. Kako stvari trenutno stoje, male su šanse da se Smailagić nađe na spisku putnika za Mundobasket, s obzirom na činjenicu da ga nema praktično od početka rada nacionalnog tima.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

I još jedan reprezentativac iz redova Partizana nije potpuno spreman. Probleme sa stopalom ima Uroš Trifunović. Videće se da li će da bude u sastavu za prijateljski meč sa Portorikom (sreda, Arena, 19:00).

Dan posle meča sa Portorikom Orlovi putuju u Kinu, gde će da odigraju još nekoliko pripremnih utakmica. Prvi meč na Mundobasketu izabranici Svetislava Pešića igraju 26. avgusta, protiv Kine.

Autor: maxbetsport.rs