Treslo se tlo u ovim mestima

Snažan zemljotres od 4 stepena Rihterove skale pogodio je okolinu Vrnjačke Banje, a osetio se u Kraljevu, Kragujevu, Kruševcu...

Epicentar zemljotresa je bio na 6 kilometara, na 26 kilometara jugoistočno od Kraljeva i 16 kilometara jugozapadno od Trstenika.

- Zatekla sam se na terasi privatne kuće na prvom spratu kada sam osetila zemljotres. Da, bilo je veoma jako ljuljanje - kratko je rekla za B92.net Dragana iz Vrnjačke Banje.

- Sedeo sam na terasi, prvo sam čuo tutnjavu kao predigru zemljotresu koji sam osetio. Bilo mi je jasnoi da je u pitanju zemljotres, nema nikakvih posledica - napisao je jedan od korisnika društvene mreže Iks.

Ljudi koji su osetili podrhtavanje oglašavali su se i na Fejsbuku.

- Uh, ala smo se zatresli ovde. Prvi put u dvorištu da doživim zemljotres - napisao je jedan Beograđanin koji se zatekao u Vrnjačkoj Banji.

- Nama Beograđanima koji zžvimo po stanovima neobično je da doživimo zemljotres u dvorištu, tj . na otvorenom. Jedan bočan udarac se osetio koji je trajao dve-tri sekunde. Lagao bih kad bih rekao da smo navikli - navodi Beograđanin za B92.net.

Autor: b92.net