Usluga se uračunava u DNEVNI BORAVAK ☝🏻

Na delovima hrvatskog Jadrana ove godine naplaćuju i korišćenje plaže, odnosno kupanje u moru, pa tako, na primer, "dnevni boravak" u kampu Mlaska u opštini Sućuraj na ostrvu Hvaru, košta dva evra, piše splitska Slobodna Dalmacija.

- Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, ali koliko mi je vidljivo na dostupnim internet stranicama, taj kamp uopšte nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora ☝🏻 - ispričala je jedna žena za splitski dnevnik.

Ona kaže da bi čak i shvatila da su možda hteli da joj naplate parkiranje automobila, koji uopšte nije bio parkiran u kampu, već ispred na makadamu.

- Rečeno mi je da moram da platim tri dnevne karte za kupanje na plaži, za tri odrasle osobe - navela je ona. Pojašnjava da nije reč ni o ležaljki, ni o suncobranu ili, pak, parkingu, već cena od dva evra „po glavi“, za kupanje na plaži - rekla je ova čitatejka Slobodne, čiji su podaci poznati redakciji.

Ona je, dodaju, ovo neugodno iskustvo doživela na istočnoj strani ostrva, u Sućurju, a na računu koji je dobila usluga je navedena „dnevni boravak“, bez daljih pojašnjenja.

Autor: Slobodna Dalmacija