Vlasnik konja nada se da će neko čuti njegove pozive i da će mu pomoći da spasi konje od sigurne smrti. 🙏🏻🙏🏻

- Niko nam neće pomoći, još ste nam samo vi ostali", očajan je Marko Velić čijih je 30 konja među oko 150 koji su zbog poplave ostali zarobljeni u Odranskom polju između mesta Desno Željezno i Desno Trebarjevo u Sisačko-moslavačkoj županiji - piše dnevnik.hr, prenosi Telegraf.

- Mi smo sinoć pravili nasipe, bojali smo se da ne pukne negde Sava, pa nismo stigli da pomerimo sve konje. Maknuli smo ih oko 1.000, ali ostalo nam je oko 150 komada na ispaši s malom ždrebadi - kaže Velić.

Vlasnici konja pasmine hrvatski posavac, što je izvorna i zaštićena hrvatska pasmina, sada ne mogu do njih. Voda ih je potpuno opkolila, a životinje su u polju bez hrane. Išao sam pešice po vodi, voda mi je došla do vrata i dalje nisam mogao. Bio sam u šoku", rekao je Velić i dodao da je do oko 2 sata posle ponoći trajala borba s vodom koja je prodirala kroz nasip i preko puta išla prema naseljima. Ljudi plaču, ne mogu im pomoći. Zovu sve, ali im nema ko pomoći. To je veliki užas. Da se blago i mlada ždrebad podavi u vodi, a do večeras ćemo bez svega ostati -  užasnut je Velić.

Autor: Telegraf