Momirović naglasio suštinski značaj rudarske industrije za ekonomiju Srbije

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, povodom proslave Dana rudara, obišao je danas rudnik i flotaciju u sklopu preduzeća Rudnik, koji se nalazi u istoimenom mestu u opštini Gornji Milanovac, gde je prisustvovao i sastanku sa rukovodstvom Rudnika.

Momirović je naglasio da je rudarska industrija od suštinskog značaja za ekonomiju Srbije i istakao da je u oblasti geološkog istraživanja investirano više od 700 miliona evra.

On je rekao da Srbija ima potencijala za razvoj ovog sektora, pre svega kada je reč o proizvodnjama gde se koriste komponente koje se upotrebljavaju za elektroindustriju, automobilsku, ali i druge industrije.

Momirović je izjavio:

Uspeli smo da u prethodnom periodu industrializujemo zemlju, a ogroman doprinos tome dali su i naši rudari, cela rudarska industrija. U oblasti geološkog istraživanja investirano je preko 700 miliona evra uz ostvareni rast sektora rudarstva u 2022. godini u odnosu na prethodnu godinu od 22,6 odsto.

On je naglasio da se ne smeju zaboraviti svi oni rudari koji su izgubili svoje živote ili su ozbiljno povređeni pri izvršavanju svojih dužnosti.

Autor: tanjug.rs