Prema pisanju američkog lista, Tramp prednjači u gotovo svakoj demografskoj grupi i regionu i u svim ideološkim krilima stranke

Bivši američki predsednik Donald Tramp ima solidnu prednost među rivalima za republikansku predsedničku nominaciju, sa 37 odsto prednosti u odnosu na drugoplasiranog kandidata, guvernera Floride Rona DeSantisa, prema najnovijoj anketi Njujork tajmsa i Sijena koledža.

Rezultati ankete pokazuju da Trampa ima podršku 54 odsto republikanskih birača, dok bi za DeSantisa glasalo njih 17 odsto. Svi ostali kandidati imaju podršku republikanaca od tri odsto ili manje.

Prema pisanju američkog lista, Tramp prednjači u gotovo svakoj demografskoj grupi i regionu i u svim ideološkim krilima stranke.

- Tramp vodi sa velikom razlikom među muškarcima i ženama, mlađim i starijim glasačima, umerenim i konzervativnim biračima, onima sa fakultetskim diplomama i onima bez diplome, u gradovima, predgrađima i ruralnim područjima - navodi Njujork tajms.

Istovremeno, ogromna većina republikanaca, ili 58%, rekla je da je Tramp kandidat koji može da pobedi aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena.

Autor: redportal.rs