Na svom Instagram profilu delila je ono što je opisivala kao "zdrave” recepte

Ruska influenserka Žana Samsonova, poznata po tome što je konzumirala vegansku ishranu, preminula je u Maleziji „od gladi i iscrpljenosti”, nakon što je prešla na "ekstremnu ishranu samo sa tropskim voćem", preneo je danas Dejli Mejl.

Samsonova je umrla od infekcije slične koleri, koju je pogoršala njena ekstremno restriktivna ishrana, a zvanični uzrok smrti nije utvrđen jer porodica još pokušava da vrati njeno telo u Rusiju.

Influenserka je u Maleziji prešla sa veganske na ishranu isključivo sirovom hranom od voća i povrća, i na svom Instagram profilu delila je ono što je opisivala kao "zdrave” recepte.

- Uprkos činjenici da pripremam fensi sirova jela, sama jedem vrlo jednostavno. Moja hrana je jednostavna, bez ulja, bez soli, bez proteina. Danas za ručak imam ukusan kefir od avokada, slatki čeri paradajz i zreo avokado - napisala je u jednoj od objava.

Dejli Mejl navodi da su njeni prijatelji i porodica upozoravali Samsonovu da je njena ishrana ekstremna.

- Živeo sam sprat iznad nje i svaki dan sam se plašio da ću ujutru naći njeno beživotno telo. Ubedio sam je da se leči, ali nije uspelo - rekao je jedan od njenih prijatelja.

Drugi je ocenio da se ona zbog takve ishrane „topila pred njihovim očima”.

- Samo njene vesele oči i raskošna kosa kompenzovale su užasan prizor tela mučenog idiotizmom. Oprostite mi ako zvuči grubo - naveo je jedan od njenih prijatelja.

Samsonova se hranila veganski poslednjih 15 godina, ali je njena ishrana tokom godina postala sve više restriktivna, pa je na kraju jela samo sirovo voće i povrće, a umesto vode pila je voćne sokove.

Portal navodi da se Samsonova 2021. razbolela od virusa Covid-19, i da je tvrdila da se od njega izlečila tako što više od deset dana nije ništa pila, niti jela.

Autor: redportal.rs