Teške i krvave borbe oko istočnog grada

Ukrajinska armija vodi žestoke borbe južno od Bahmuta sa ciljem odsecanja ruskih linija snabdevanja iz razorenog grada Bahmuta kojeg su Rusi zauzeli u proleće ove godine.

Kako navodi zamenik ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar, Ukrajina postepeno napreduje južno od Bahmuta dok borbe ne prestaju u Klišivki, Kurdiumivki i Andrivki - tri sela južno od grada.

Borbe su zaista teške. Neprijatelj puca bez prestanka.

Ukrajinska vojska je takođe navela da je ruski kontranapad na Bahmut odbijen. Serhi Čerevati, portparol ukrajinske grupe Istok, izjavio je da je bilo 11 velikih borbi samo tokom prethodnog dana.

Duž granica oblasti Harkiv i Lugansk, ruske snage nastavljaju sa guranjem ukrajinskih jedinicca.

U sektoru Krupjansk, neprijatelj napada i pokušava da nas istera sa pozicija na uzvišenjima preko kojih dominiramo bojnim poljem. Danas su naši branioci odbili nekoliko napada bez gubitka pozicija.

Međutim, Čerevati je konstatovao da je broj neprijateljskih napada oko Liman nižži od proseka. U poređenju sa skorašnjim vrhuncem broja napada koji je iznosio od 10 do 15, do sada je na primer bilo samo tri napada u oblasti Serebjanska i Biohorivka.

Autor: redportal.rs