Pevač je trebalo da nastupi na festivalu Island of love 🎶

Popularni domaći pevač Haris Džinović trebalo je da nastupi u Hrvatskoj u okviru festivala Island of Love, međutim, pomenuti festival otkazao je učešće pevaču koji se nedavno oglasio povodom ove teme. 👇

- Ne bih ja to komentarisao ništa, iz prostog razloga zato što imam koncerte po Hrvatskoj. Što se tiče manifestacije, ne zanima me to ništa, svako ima pravo da otkaže koncert - istakao je Haris za Republiku, kako prenosi Pink.rs.

Pomenuti festival održava se na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, a mimo Harisa, koncert je trebalo da održi i Aca Lukas.

Domovinski pokret Kaštela oglasio se o ovim izvođačima ranije na Fejsbuku i pozvao gradonačelnika Ivanovića da objasni zbog čega je izbor pao upravo na ove pevače. 👇

- Ostrvce Barbarinac je arheološko nalazište sa morskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalivu. Omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splita. I ovog leta postaje mesto zabave, a Island of love na ostrvu Barbarinac godinama je tehno žurka, oaza koja se posećivala i pamtila po dobroj zabavi. Ove godine Island of Love ugošćuje Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Kaštelanski zavičajni pokret smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo – stoji na pomenutoj Fejsbuk stranici, uz nastavak:

- Pored domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu. Prljavo pozorište otvara festival i nakon njih tokom jula Kaštelani, Vranjanci, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušaće Lukasa i Džinovića, da li su u tom trenutku bili u Barbarincu ili ne. Muzika se širi zalivom. Mi smo dužni štititi kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićeno kulturno dobro, treba da vodi računa o tome koja će se događanja organizivoati na ostrvu.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.