Fotobird aplikacija sada omogućava korisnicima da jednostavno fotografišu ptice i saznaju koja vrsta je u pitanju.

Predstavljena Fotobird, inovativna aplikacija koja koristi moć veštačke inteligencije kako bi olakšala prepoznavanje ptica diljem svijeta. Autor ove mobilne aplikacije je Kenan Mahmutagić iz Gradiške.

Svaki ljubitelj prirode i ptica zna koliko je uzbudljivo susresti nepoznatu vrstu i pokušati je identificirati. Fotobird aplikacija, sada omogućava korisnicima da jednostavno fotografišu ptice i saznaju koja vrsta je u pitanju.

Foto: Milan Pilipović/Milan Pilipović

Kako aplikacija radi? Fotobird koristi duboko učenje i analizu slika pomoću naprednih algoritama kako bi prepoznala ptice na temelju fotografija koje korisnici snime. Kombinirajući bogatu bazu podataka o pticama s naprednim modelima strojnog učenja, aplikacija pruža iznimno precizne rezultate prepoznavanja.

Funkcije Fotobird aplikacije:

1. Otkrijte ptice: Otkrijte različite vrste ptica i njihove porodice. 2. Scan birds: Slikajte pticu i saznajte o kakvoj se ptici radi. 3. Moje ptice: Dodajte ptice svojoj kolekciji i čuvajte informacije o njima na jednom mjestu. 4. Istražite ptice: Istražite vrste i porodice ptica na jednom mjestu.

Reakcije korisnika. 👨🏻‍💻 Prvi korisnici već su oduševljeni mogućnostima koje nudi Fotobird aplikacija. Mnogi su istaknuli kako su prepoznali ptice koje su pokušavali identificirati te kako su uživali u dijeljenju svojih otkrića s drugim članovima zajednice.

Foto: Milan Pilipović/Milan Pilipović

Fotobird je bez sumnje nezaobilazna aplikacija za sve zaljubljenike u prirodu, ptice i tehnologiju. Njegova sposobnost prepoznavanja ptica putem vještačke inteligencije donosi novu razinu uzbuđenja i edukacije u istraživanje svijeta ptica, Fotobird će vam pružiti vrijedan alat i pomoćnika u vašim avanturama u prirodi.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store-u, pa zaronite u čarobni svijet ptica i otkrijte ljepotu prirode uz Fotobird aplikaciju!

Pogledajte promotivni video FotoBird aplikacije: https://www.youtube.com/watch?v=T7OnK10BzA4&ab_channel=MonotikDigital

Preuzmi FotoBird aplikaciju putem Google Play trgovinehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.monotikdigital.fotobird.bird.identification.identify.ai.identifier.birds.photo.encyclopedia.picture.sound.recognition.species&pli=1

Autor: redportal.rs