Na dva festivalska stejdža, koji su smešteni na ušuškanoj lokaciji tik pored obale Zapadne Morave, čuće se rock, (t)rep i elektro zvuci.

Renomirana i nova imena domaće i regionalne muzičke scene dolaze u Čačak 28. i 29. jula na najuzbudljiviji festival u nastajanju - UZLET!

Na dva festivalska stejdža, koji su smešteni na ušuškanoj lokaciji tik pored obale Zapadne Morave, čuće se rock, (t)rep i elektro zvuci. Publiku očekuju: Darko Rundek, Mimi Mercedez, bend Porto Morto, legende beogradske rep scene FTP, DJ Kristijan Molnar, domaća kantautorka Nataleè i mnogi drugi.

Festival se realizuje kao deo zvaničnog programa Prestonice kulture Srbije – Čačak 2023 pod sloganom ČAČANSKA RODNA, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Čačka u saradnji sa Sportskim centrom Mladost.

Prvog festivalskog dana nastupiće izvođači pesme Vrijeme je za čilanje - Porto Morto.

Foto: Morto Portopop

Glasan ženski rep zvuk - Mimi Mercedez, začuće se istog dana na Uzletu, a njeno samopouzdanje i istovremena prizemnost su ono što najčešće privlači njenu publiku

Drugi dan festivala obeležiće i nastup jednog od najomiljenijih beogradskih DJ-eva Kristijana Molnara.

Foto: promo

Pored navedenih, prvog dana festivala nastupiće i domaća kantautorka Nataleè, dok će se za DJ pultom naći neprevaziđeni electro dvojac DJ Brka & Runy, kao i beogradski DJ i producent Cosmic G i DJ Dijana Dee.

Takoše, 29. jula, na festivalskoj bini nastupaće i jedno od najperspektivnijih imena regionalne i hrvatske muzičke scene, z++. Na Uzletu će se desiti još jedan premijerni nastup u Srbiji i to upravo slovenačkog avangardnog (t)rap sastava Matter. Od repa čućemo i pomenuti sastav FTP, kao i mladu nadu Čačka Johnny Reppa.

Subota je rezervisana i za vrhunskog beogradskog DJ-a Kristijana Molnara, o kome smo prethodno govorili, kao i b2b set Sergeja Krstića i Danilo Kasa, kragujevačkog maga elektronike Marka Anderssona i mladu nadu scene – DJ Taraalax iz Zaječara.

Foto: jelena jankovic

Posebna pažnja biće posvećena ekologiji i reciklaži uz podršku i u saradnji sa kompanijom Ball Packaging i projektom Svaka limenka se računa.

Autor: Redportal.rs