Menadžment bolnice kaže da su učinili sve.

Porodilja (39) preminula je sinoć u bolnici u Skoplju od povreda koje je zadobila prilikom pada sa prozora Ginekološko-akušerske klinike u tom gradu.

Ona se 2. jula bacila sa prozora klinike nekoliko dana nakon što je rodila zdravo muško dete. Odmah je sa ozbiljnim povredama prevezena u drugu bolnicu, ali, uprkos naporima lekara, preminula je.

Iz GAK-a negiraju odgovornost za ovaj tragičan slučaj. Državni inspektor je prilikom istrage ustanovio propuste i izdao nalog da se utvrdi odgovornost zdravstvenih radnika koji nisu pružili psihijatrijsku pomoć porodilji koja je u 2 navrata imala anksiozne napade nakon porođaja. Ipak, menadžment bolnice kaže da su učinili sve, a da će na izveštaj inspektora zvanično odgovoriti sledeće sedmice, piše Avaz.

- Čitav ekspertski kolegijum je pregledao ovaj slučaj, ali niko nije odgovoran za ono što se dogodilo tragičnog dana. Nama je juče stigao izveštaj inspektorata i na isti ćemo odgovoriti u ponedeljak - rekla je direktorica bolnice Viktorija Jovanovska.

Autor: Avaz