Aplikacija je izuzetno brza i jednostavna za korišćenje.

Jutros je startovala nova aplikacija za gradski prevoz Beograd plus.

Da biste videli koliko je udaljeno vozilo od vaše stanice nije potrebno da ukucavate nikakav kod, mada i ta opcija postoji. Sve što je potrebno jeste da otvorite aplikaciju (bez registracije) i na mapi će vam se prikazati sva stajališta, a ukoliko dopustitie aplikaciji da prati i vašu lokaciju, izlistaće se vama najbliže stanice.

Na spisku stanica pored svake piše koliko je metara udaljena. Kada kliknete na nju videćete spisak linija sa vremenom nailaska na stanicu.

Foto: promo

Ukoliko kliknete na neku od njih, videćete i udaljenost autobusa u broju stanica, dakle, sve ono što je bilo moguće putem SMS-a, samo bez čekanja i plaćanja.

Za pretragu nailaska vozila na neku drugu stanicu dovoljno je da prevučete prst preko mape i potražite željenu lokaciju.

U tom slučaju možete ukucati i naziv ili kod stanice. Stanice možete dodavati i u listu omiljenih.

Aplikacija je izuzetno brza i jednostavna za korišćenje, a u odnosu na prošlu jedino nećete moći da pratite kretanje vozila na mapi uživo, što nije ni potrebno kada imate spisak nailazećih buseva, sa vremenom dolaska i udaljenošću u broju stanica.

Foto: promo

Preko aplikacije mogu i da se kupuju karte, ali je u tom slučaju potrebno da se registrujete.

Mi smo to učinili za svega jedan sekund - odabrali smo opciju registracije preko Google naloga, kakva je moguća u svim novijim onlajn sistemima i ne zahteva nikakvo popunjavanje obrazaca.

Zanimljivo je da aplikacija ima i mogućnost fotografisanja. Ta opcija služi za prijavu nepravilnosti u gradskom prevozu.

Unesite garažni ili registarski broj vozila, opišite problem i ostavite svoje kontakt podatke.

Foto: promo

Na aplkaciji se nalaze i korisni linkovi ka sajtovima: JKP "Naplata prevozne usluge Beograd" i Sekretarijata za javni prevoz.

Aplikacija Beograd plus ima na ikonici grb Grada Beograda. Ovo je važna informacija, jer postoje razne nezvanične i privatne aplikacije sličnog imena.

Autor: Telegraf.rs