Očekuju ih nova takmičenja

Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore i juniorke, kao i Prvenstvo Srbije u višebojima za seniore i seniorke. Takmičenje se održalo na atletskom stadionu u Novom Pazaru, a učestvovalo je preko 250 atletičara iz 40 klubova. 

Oborena su 2 državna rekorda, jedan najbolji rezultat i jedan izjednačen državnirekord.

Zaria Kaličan (TJB) pobedila je i postavila novi najbolji rezultat za pionirke u troskoku skočivši 12.34 m, što je skoro metar više od njenog ličnog rekorda. Samo dan kasnije, Zaria je postala državna šampionka i u skoku uvis preskočivši 176 cm i osvojila srebrnu medalju u skoku udalj novim ličnim rekordom 5.61 m. Ovo čudo od deteta je tek u pionirskim danima, a već ostvaruje neverovatne rezultate i pomera granice kraljice sportova. 

Pored Zarije Kaličan, na Prvenstvu Srbije u atletici za mlade juniore i juniorke bilo je još mnogo talentovanih atletičara koji su ostvarili značajne uspehe. Među njima se istakla Mejra Mehmedović iz kluba NOP, koja je osvojila zlatnu medalju u trci na 2000m stipl i postavila novi nacionalni rekord za mlađe juniorke sa vremenom od 6:38,70. Njen impresivan rezultat svedoči o njenom izuzetnom talentu i predstavlja veliku nadu za budućnost srpske atletike.

Foto: Katarina Stevanović

Drugi dan takmičenja doneo je još jedan spektakularan trenutak kada je Mina Amidžić iz kluba CZB oborila državni rekord u bacanju kladiva. Njen sjajan hitac od 59.00m nije samo osigurao zlatnu medalju, već je i postavio novi standard za sve buduće atletičarke u toj disciplini. Mina je demonstrirala izvanrednu snagu i tehniku, što je rezultiralo impresivnim dostignućem na nacionalnom nivou.

Pored pojedinačnih uspeha, ekipa Atletskog kluba Mladost Zemun iznenadila je sve prisutne izjednačivši državni rekord za mlađe juniorke u štafeti na 100+200+300+400m. Njihova koordinacijai brzina omogućili su im da izjednačne državni rekord za mlađe juniorke.

Foto: Katarina Stevanović

Još jedno atletsko takmičenje pokazalo je da srpski atletičari i atletičarke imaju neosporni talenat i potencijal za postizanje izvanrednih rezultata. Sve rezultate možete naći na sledećem linku.

Sava osiguranje kao zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza pruža podršku i sigurnost sportistima u njihovim sportskim podvizima, omogućavajući im da se fokusiraju na ostvarivanje svojih ciljeva i sanjaju još veće uspehe u budućnosti.

U narednom periodu, naše atletičare očekuje nekoliko medjunarodnih takmičenja:Prvenstvo Evrope za mlađe seniore i seniorke (13–16. jul), Prvenstvo Balkana zaseniore i seniorke koje će se održati u Kraljevu (22–23. jul), EYOF za mlađejuniore i juniorke (23–29. jul). Dok je sam kraj jula rezervisan za seniorsko državnoprvenstvo koje će se održati u Kraljevu 29. i 30. jula. 

Autor: redportal.rs