Četrdeset godina, Santini je živeo pod imenom Velman Simonds u blizini San Dijega u gradu Kampo od 3.000 stanovnika

Donald Santini je uhapšen prošle nedelje u južnoj Kaliforniji nakon što je proveo 40 godina u bekstvu. Godine 1984. zadavio je Sintiju Sindi Rut Vud, tada 33-godišnju, u Bradentonu na Floridi.

Santini je tri puta bio najtraženiji čovek u Americi – 1990, 2005. i 2013. godine – i ostao je na toj listi sve dok policija nije primila njegov zahtev za izdavanje pasoša prošlog meseca.

Sudija iz Tampe ga je odredio u pritvoru bez kaucije jer je bio u opasnosti da pobegne. Santini im je potom poslao pismo policiji. "Razlog zbog kojeg sam mogao da trčim tako dugo je moj život koji je pun ljubavi i poštovanja", napisao je između ostalog.

- Stvari nisu onakve kakve izgledaju. Potreban mi je advokat koji neće pokušati da me progura kroz sistem da me zatvori. Problem je što nemam novca - dodao je on.

Četrdeset godina, Santini je živeo pod imenom Velman Simonds u blizini San Dijega u gradu Kampo od 3.000 stanovnika.

Živeo je na selu, u kući u kojoj je postavio nadzorne kamere i bodljikavu žicu. Često se pojavljivao na javnim skupovima, a komšije su ga smatrale stubom zajednice. Svi su ostali zapanjeni vestima o njegovom hapšenju, kao i činjenicom da Santini ima 65 godina, iako se pretvarao da ima 80 godina.

U martu 1990. oženio se i dobio ćerku koja je posle hapšenja bila ubeđena da njen otac nije mogao da uradi ono za šta je optužen. Američke vlasti kažu da ubistvo Sintije Vud nije bio njegov jedini nasilni zločin.

Autor: redportal.rs